1960 yılına kadar ziraat ve hayvancılık yapılan Güngören’de, yoğun göçün getirmiş olduğu yapılaşma neticesinde, tarım ve hayvancılık yapılan yerlerin bina ile örtülmesi sonucu, tarım ve hayvancılık tamamen ölmüştür.
Bunun yanında ticaret, hizmet sektörü ve tekstilin geliştiğini görmekteyiz. Ticaret ve hizmet sektörüne ufak işyerlerinde devam edilmektedir. Ağır sanayi ve büyük ölçekli fabrika bulunmamaktadır.
Özellikle tekstil sektöründe son yıllarda büyük gelişmeler olmuştur. İşyeri ve işçi istihdamında artışlar gözlenmektedir. Tekstilde üretilen hazır giyim ve kumaş, ağırlıkla ihraç edilmekte, bir kısmı da iç pazarlarda tüketilmektedir.
İstanbul’un batı yakasındaki işgücü büyüklüklerinin 1. 2. 3. ve 4. derece dilimlere göre yoğunlaşması incelendiğinde Güngören’de 25 – 99 iş görenin çalıştığı dilimin 1. derece yoğunlukta olduğu görülmektedir. Bunu 100 – 499 iş görenin çalıştığı ve 10 – 24 iş görenin çalıştığı dilimler takip etmektedir. 500 ve üstü iş görenin çalıştığı tesis yoktur. İstanbul il sınırları içerisinde ağırlıklı sanayi sektörlerine bakıldığında Güngören’de 1. derecede dokuma, 2. derecede metal eşya üretimi yer almaktadır.
İlçemizde fuar, sergi, panayır kurulmamaktadır. İlçemizin çeşitli yerlerinde, belirli günlerde semt pazarları açılmaktadır.
İlçemiz genelinde 208 kahvehane, 3 otel, 1 Pansiyon, 306 dernek, 61 Internet kafe, 13 Oyun Salonu, 11 düğün salonu,1 Hamam, 1 Sauna, 3 Resmi Otopark, 19 içkili lokanta, 41 Banka Şubesi, 16 Spor Kulübü, 2 Gazete, 1 Televizyon Kanalı, 11 Döviz Bürosu ve 47 kuyumcu bulunmaktadır.